Főoldal » 2017 » Július » 31 » Vásároljuk meg időben a tanszereket
10:44 PM
Vásároljuk meg időben a tanszereket

Nem mindegy, hol vásároljuk a szükséges tanszereket. Jókora árkülönbségek vannak hasonló termékek között is. A pedagógusok gyakran ellátják a szülőket a tanévhez szükséges tanszerek listájával. Nézzünk körül időben és készítsünk bevásárló listát a legszükségesebb iskolaszerek beszerzéséhez.

Bár alapvetően nem kerülhetnek a boltok polcaira olyan iskolaszerek, amelyek károsak lehetnek a gyermekek egészségére, nem árt a körültekintés. A gyerekek rajzolás közben gyakran a ceruza és a radír szájba vételével önkéntelenül is veszélynek teszik ki magukat.

A színesceruzák pigmentjei, vagyis a bele elvileg nem tartalmazhat nehézfémet, a külső lakkbevonat azonban annál inkább. Ezért a gyerek és a környezet védelme érdekében olyan színes ceruzát érdemes vásárolni, amely lakkozatlan vagy viaszolt. A radír is veszélyes lehet. Lehetőleg a legegyszerűbb, természetes gumiból készült gumi radírt vegyük. A színes, illatos radírok ugyanis rendszerint PVC-t tartalmaznak.

Háromszög alakú színes ceruza és grafit ceruzák

Elemiben minden gyermeknek a háromszög alakú ceruza ajánlott. Kevésbé ajánlottak a henger alakú, csúszós ceruzák. Amennyiben van lehetőség, elsős gyermeknek vásároljunk vastag és háromszög alakú színes ceruzát, ha találunk, grafit ceruzát is. Ilyenkor még erősödik a kéz, jobban kialakul a jó ceruzafogás, ebben segíti az ujjakat a háromszög forma.

Balkezes gyermekek

Számukra alsó tagozatban végig a háromszögletű ceruzák javasoltak. Elsősök számára találunk vastag, háromszögű, ujjak helyén bemart ceruzát is (Lyra Groove), balkezeseknek L jelöléssel. Bár nem olcsók ezek a ceruzák, használatuk sok szempontból sokszorosan megtérül!

Tanszerek iskolaszerek

Megtekintések száma: 1059 | Hozzáadta:: wts | Címkék (kulcsszavak): radír, színes ceruza, lyra, illatos radír, ceruza, grafit ceruza, grafitceruza, színesceruza, színes ceruza készlet, színes radír | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
avatar